New York tips och måsten

2012-12-03 | 21:40:42
För någon dag sedan fick jag några komentarer om jag kunde skriva lite tips och om vad saker kostade i New York så jag tänkte göra ett litet inlägg om vad jag tycker är måsten när man är där och också lite shopping tips:
                                                                                                                                                                                        
Att åka neråt mot downtown och Soho tycker jag är ett måste. Vi åkte neråt en dag och gick längs med vattnet mot Brooklyn Bridge. Vi gick på Brooklyn Bridge en bit också dock inte över hela, men såg ut över Brooklyn och ut över downtown och mot midtown manhattan. Så om man vill ha fina bilder är det ett måste. 
Lite längre upp mot 59:onde gatan finns den otroligt stora parken Central Park. Mitt i all storstads stress så känns det helt plötsligt som om man är någon helt annan stans. En otroligt mysig och fin park som också är ett måste om man känner att man vill komma bort från storstads idyllen en tag och bara glida runt i den otroligt stora parken. Vi var inte så högt upp i parken men om man får möjligheten tycker jag att man ska ta och spendera lite mera tid uppe i Central Park.
Detta var nog min favorit sevärdhet i NYC. Så detta är ett riktigt måste. Vi valde att åka upp i Empire State Building men såg också att man kunde åka upp i Top of The Rock som ligger vid Rockefeller Center lite högre upp på Manattan. Vi åkte upp när det började bli mörkt så vi fick se när det fortfarande var lite ljust men också när det blev riktigt mörkt. Jag kommer lägga upp mer bilder senare från när vi var där. 
Att åka till eller förbi frihetsgudinnan tycker jag också är ett måste när man befinner sig i New York. Vi åkte med en båt tur som gick så att man såg ut över hela Manhattan och sedan ner mot frihetsgudinnan. Sedan påvägen hem såg man ut över hela downtown. En av höjdpunkterna tyckte jag detta var. 
Att besöka 9/11 minnesplats var riktigt coolt. Jag har inte så jätte mycket att säga om just det här men det var väldigt fint. Så ja om man har tid över tycker jag definitivt att man ska åka dit. 
Time Square är ju bara ett stort stort måste! Riktigt coolt var det att vara där, speciellt på kvällen. Massor med skyltar överallt och fullt med folk. Men dom hade också lite roliga affärer där som Toys"R"Us, en riktigt häftig butik med ett stort parisehjul i mitten. Tre våningar med bara leksaker (om jag minns rätt), så den är ett måste om man är där i korkarna. 
Disney butiken på Time Square var en otroligt mysig butik, speciellt kring jul. Massor med julpynt och julmusik och bara massa disney saker. Dom visade tom Kalle Ankas jul på storbild. Bredvid ser ni Forever 21, kläd affären jag skrev om i tidigare inlägg. Detta var nog en av mina favorit affärer. Väldigt fina kläder till bra priser. Denna butik fanns på lite olika ställen, den här på Times Square hade 4 våningar.
Victroria´s Secret är ett måste oavsett om man är ute efter något eller inte. Vi var vid den ny öppnade butiken vid  Herald Square och den var otroligt fin! Hade kunnat gått runt där hur länge som helst. På både övervåningen och undervåningen visades förra årets show på storbild. Priserna inne på denna butik varierade litegrand, det berodde på lite vad man var ute efter men underkläderna skulle jag säga var ganska dyra. Smink osv kollade jag inte så mycket på men body lotions och dody mists etc som ni ser till vänster på bilden kostade runt 70-80 kr. Sen så får ni inte missa Victoria's Secret PINK som låg bredvid vid den VS butiken jag var in i. Där hade dom hur mycket fint som helst, massa söta underkläder och mjukis kläder. Vet också att det fanns en PINK butik nere i Soho. Så ja dessa två är ett stort måste, bara själva påsarna är ju to die for.
Alla M&M's älskares paradis skulle jag kalla detta. 3 våningar med M&M's godis och lite annat kul. En väldigt rolig och häftig butik som befinner sig på Times Square. Det fanns M&M's i alla möjliga färger man kan tänka sig, så en väldigt rolig butik att gå runt i, och himlans gott är det ju också! 
 
Så det var nog det mesta som jag ville tipsa om. Det var någon som undrade vad min Justin Bieber parfym kostade och den kostade ungefär 500 kr, både parfymen, en mini parfym och en body lotion. Ifall det är något mer ni vill veta så är det bara att fråga. Kram

Kommentarer
Postat av: Anonym

åh tack så mycket för svaren!! :D

2012-12-04 @ 19:12:42
Postat av: Fatma

Underbart fina bilder! :)

2012-12-09 @ 18:28:23
URL: http://fatmas.se/
Postat av: Elin

Åh vad jag blev sugen på att åka till new york nu!

2012-12-11 @ 22:02:08
URL: http://eliinvictoria.blogg.se/
Postat av: Frida

Alltså bilderna, jag dör vad fint!

2012-12-12 @ 21:16:30
URL: http://fridagodling.blogg.se
Postat av: Olivia Henriksson

så bra inlägg!

Svar: Tack så mycket! :)

2012-12-16 @ 17:31:25
URL: http://oliviah.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback